Články

Škoda Kodiaq s ochranným rámem míří do služby

Za účasti prvního místopředsedy vlády a ministra vnitra Víta Rakušana, policejního prezidenta genpor. Martina Vondráška a člena představenstva společnosti Škoda Auto Martina Jahna jsme dnes převzali prvních 50 ks služebních vozidel Škoda Kodiaq v barvách Policie České republiky vybavených ochranným rámem a speciálně uzpůsobených pro potřeby služby pořádkové a dopravní policie. Jde o první část dodávky vyplývající z uzavřené rámcové dohody, která čítá celkem 289 těchto vozidel.

Číst více »

Označení hasičské techniky

Ve zprávách a v komentářích jste se již několikrát ptali na různá označení hasičské techniky, kontejnerů a přívěsů. Pojďme si tedy zkratky vysvětlit:

Číst více »

V areálu společnosti KOBIT proběhl 27. ročník Jičínského veletrhu

V úterý 22. srpna v 10:00 se otevřely brány areálu společnosti KOBIT veřejnosti, začal 27. ročník tradičního Jičínského veletrhu komunálních, silničářských, hasičských a dalších vozidel. Prezentace techniky probíhala před diváckým stanem, kam najížděla vozidla. V hlavním programu se přestavilo cca 60 kusů. Dále byly k vidění statické ukázky u stánků prodejců.

Číst více »

FOTO a VIDEO: PyroCar 2023

V pátek 18. 8. 2023 se po pětileté pauze otevře přibyslavské letiště, aby hostilo již VI. ročník oblíbeného hasičského festivalu – Pyrocar. Od pátečního odpoledne se na plochu letiště začnou sjíždět požární automobily a jejich osádky. V sobotu 19. 8. 2023 v 11:00 proběhne slavnostní zahájení.

Číst více »

Čtveřice velkoobjemových cisteren Scania P500XT omladila vozový park drážních hasičů

Drážní hasiči využívají od roku 2021 čtveřici velkoobjemových cisternových automobilových stříkaček Scania P500XT se základní výbavou, které modernizovaly vozový park a nahradily cisterny Tatra 815. Nástavbu dodala společnost KOBIT-THZ. Celková cena za jeden kus činí 9 882 070 korun včetně DPH. Čtveřice velkoobjemových cisteren byla dodána pro jednotky a to do České Třebové, Českých Budějovic, Brna a Ústí nad Labem.

Číst více »

V Roudnici nad Labem proběhla prezentace metodiky HZS ČR při hašení lesních požárů, předvedl se Black Hawk

Rekordní počty požárů v přírodním prostředí, přetrvávající půdní sucho i zkušenosti s hašením lesních požárů v České republice a v zahraničí. To vše vede k novým přístupům Hasičského záchranného sboru ČR k problematice hašení lesních požárů. Změny se přitom týkají nejen taktických postupů, ale také legislativy. 

Číst více »
  • Vozidel v databázi: 4187

    Sledujte nás na FB

    Partneři