Články

Škoda Kodiaq s ochranným rámem míří do služby

Za účasti prvního místopředsedy vlády a ministra vnitra Víta Rakušana, policejního prezidenta genpor. Martina Vondráška a člena představenstva společnosti Škoda Auto Martina Jahna jsme dnes převzali prvních 50 ks služebních vozidel Škoda Kodiaq v barvách Policie České republiky vybavených ochranným rámem a speciálně uzpůsobených pro potřeby služby pořádkové a dopravní policie. Jde o první část dodávky vyplývající z uzavřené rámcové dohody, která čítá celkem 289 těchto vozidel.

Číst více »

Označení hasičské techniky

Ve zprávách a v komentářích jste se již několikrát ptali na různá označení hasičské techniky, kontejnerů a přívěsů. Pojďme si tedy zkratky vysvětlit:

Číst více »

V areálu společnosti KOBIT proběhl 27. ročník Jičínského veletrhu

V úterý 22. srpna v 10:00 se otevřely brány areálu společnosti KOBIT veřejnosti, začal 27. ročník tradičního Jičínského veletrhu komunálních, silničářských, hasičských a dalších vozidel. Prezentace techniky probíhala před diváckým stanem, kam najížděla vozidla. V hlavním programu se přestavilo cca 60 kusů. Dále byly k vidění statické ukázky u stánků prodejců.

Číst více »

FOTO a VIDEO: PyroCar 2023

V pátek 18. 8. 2023 se po pětileté pauze otevře přibyslavské letiště, aby hostilo již VI. ročník oblíbeného hasičského festivalu – Pyrocar. Od pátečního odpoledne se na plochu letiště začnou sjíždět požární automobily a jejich osádky. V sobotu 19. 8. 2023 v 11:00 proběhne slavnostní zahájení.

Číst více »

Čtveřice velkoobjemových cisteren Scania P500XT omladila vozový park drážních hasičů

Drážní hasiči využívají od roku 2021 čtveřici velkoobjemových cisternových automobilových stříkaček Scania P500XT se základní výbavou, které modernizovaly vozový park a nahradily cisterny Tatra 815. Nástavbu dodala společnost KOBIT-THZ. Celková cena za jeden kus činí 9 882 070 korun včetně DPH. Čtveřice velkoobjemových cisteren byla dodána pro jednotky a to do České Třebové, Českých Budějovic, Brna a Ústí nad Labem.

Číst více »

V Roudnici nad Labem proběhla prezentace metodiky HZS ČR při hašení lesních požárů, předvedl se Black Hawk

Rekordní počty požárů v přírodním prostředí, přetrvávající půdní sucho i zkušenosti s hašením lesních požárů v České republice a v zahraničí. To vše vede k novým přístupům Hasičského záchranného sboru ČR k problematice hašení lesních požárů. Změny se přitom týkají nejen taktických postupů, ale také legislativy. 

Číst více »

Hasiči ve Stráži pod Ralskem slavili 155. výročí.

V sobotu 13.5.2023 proběhly ve Stráži pod Ralskem slavnosti 155. výročí místních hasičů. Na místě bylo k vidění více než 40 kusů hasičské techniky, ve 13:00 začaly slavnosti spanilou jízdou po Stráži. K vidění bylo mnoho zajímavé techniky jako třeba CAS 30 Scania P410 od BZS Hamr na Jezeře, ANK Scania P500 od podnikových profesionálních hasičů Škoda auto Mladá Boleslav či dopravní automobil Gaz Sadko dobrovolné jednotky z Olešníku.

Číst více »

Hasiči v Táboře oslavili 155. výročí, proběhla spanilá jízda a prezentace techniky

Žižkovo náměstí v Táboře patřilo v sobotu 13. května oslavám 155. výročí tamních hasičů. Slavnosti započaly na místní hasičské zbrojnici, odkud odjela kolona hasičských vozidel s doprovodem DI Policie ČR Tábor na již zmíněné náměstí. Na zbrojnici byly k vidění historické automobilové stříkačky, automobilový žebřík Robur, přenosné motorové stříkačky nebo RZA Tatra 613 z roku 1992 původně sloužící u HZS Jihočeského kraje stanice Strakonice.

Číst více »
  • Vozidel v databázi: 4099

    Sledujte nás na FB

    Partneři